fredag 5. juni 2009

Greenspan advarer mot føderale dommedagsprofeter

Tidligere sentralbanksjef Alan Greenspan advarer mot Obama administrasjonen og kongressens forslag om å utnevne et nytt offentlig organ som på forhånd skal gripe inn og forhindre fremtidens finanskriser (Er ikke dette umulig? Historien viser iallefall det). Greenspan påpeker at det ikke er behov for offentlig ansatte dommedagsprofeter og uansett hva vi mennesker ønsker å tro finnes ikke en krystallkule som viser fremtiden.

Videre kritiserer Greenspan "to-big-to-fail" argumentet som trosser det frie marked og idag holder kunstig liv i blant annet diverse banker, AIG, GM og Chrysler. Å holde kunstig liv i døende forretningsmodeller forhindrer de positive resultatene en konkurs har og som frigjør talentfulle medarbeidere og deres tilhørende kreativitet for fremtidens nye bedrifter.

Greenspan påpeker med undring at fdet med dagens historisk høye rentemargin ikke etableres nye banker som øyeblikkelig kunne vitalisert finansmarkedene. Kan dette skyldes at de gamle og utdaterte bankene holdes kunstig i live?

http://compliancex.typepad.com/compliancex/2009/06/no-crystal-ball-for-new-us-risk-overseer-greenspan.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar